10 snabba tips på tropiska resmål

1. Curacao

Curacao är ett idyllisk karibiskt paradis som ligger utanför Sydamerikas kust. Hyllats som en av de ledande destinationerna i världen för dykning, erbjuder den lilla ön otroliga stränder, shopping och vattensporter som garanterat kommer att hålla alla i familjen underhållna.

2. Phuket, Thailand

Phuket i Thailand är känt för sina häftiga fullmånefester, men ön erbjuder så mycket mer än bara fest. Med några av de bästa stränderna i Asien, och även med några av de ställena att äta på i världen, erbjuder Phuket en hel del för de turister som besöker ön. Tips: Karon Beach har gott om plats för alla, om du vill undvika folksamlingar!

3. Barbados

Beläget vid gränsen mellan Karibien och Atlanten finner man ön Barbados med ett område på nästan 430 km², av ren och skär skönheter att utforska. Harrisons grotta och öns orörda stränder, som Mullins Beach, Church Point och Paynes Bay, gör detta paradis ännu mer komplett.

4. Dunk Island, Australien

4 km från Australiens nordöstra kust finner man Dunk Island som är en del av Family Island National Park samt Great Barrier Reef. Förutom den naturliga skönheten som landskapet erbjuder, sticker Dunk ut med sin rika marina fauna, med sköldpaddor, stingrockor och färgglada fiskar och många koraller.

5. Whitesunday Islands, Australien

Whitesunday skärgård består av 74 öar och är hjärtat av Great Barrier Reef, där man finner världens största struktur av levande organismer. Orörda och perfekta stränder, unika platser att dyka ner bland färgglada fiskar och massor av natur är vad som väntar för de turister som vågar sig på öarna.

6. Bocas del Toro, Panama

Bocas del Toro är en vacker skärgård i Panamas Karibien, med många bevarade öar och flera platser för surfing, dykning eller för att bara koppla av på stranden. Förutom orörda stränder har Bocas del Toro hotell, barer och restauranger på öarna som Carenero eller Isla Colon.

7. Bali, Indonesien

Bali är bara en av över 17.000 öar som utgör den indonesiska skärgården. Men trots att den är en av de mest kända på planeten, med årtionden av turismutveckling, behåller ön sin skönhet och charm välbevarade, såväl som den traditionella lokala kulturen.

8. Mauritius

Detta är en liten ö i den Indiska oceanen med grannländer såsom Madagaskar och Seychellerna. Mauritius har paradisiska landskap med vulkaniska öar och en naturlig livsglädje som gör att man vill njuta av varje ögonblick när man befinner sig här.

9. Jericoacoara, Brasilien

Beläget vid kusten av Ceará, 300 km från Fortaleza, finner man stranden staden Jericoacoara med några av landets vackraste stränder. Vackra sanddyner, kristallklara laguner och ett lugnt hav utgör en del av det vackra landskapet “Jeri”, som det är så kärleksfullt känt av sina stamgäster.

10. Buzios, Brasilien

Detta är en liten strandort i Brasilien, Rio de Janeiro som erbjuder en hel del charm. Det finns många vackra stränder att upptäcka – allt från mer lugna områden till platser som lämpar sig bäst för surfning. Staden har ett lokalt område med charmiga restauranger. Men var beredd på att det kryllar av turister under högsäsongen.