5 tropiska paradis som man inte får missa!

Att resa och upptäcka ett nytt land omfattar så mycket nya intryck. Man får lära känna en ny kultur, ett nytt folk med seder och tankar som kan skilja sig från våra egna (eller inte), ny mat, nya sevärdheter, historia… ja, listan kan göras lång! Det finns en hel del olika tropiska paradis som man kan upptäcka runt om i världen. Platser som har en otrolig natur, vissa platser kan vara nästintill orörda. Man kan finna drömstränder, med en så vit sand att man nästan måste kisa med ögonen. Tropiska paradis som får vilken semester eller resa som helst att bli oförglömlig. Nedan har vi listat 10 av dessa tropiska paradis som kommer få vem som helst att tappa hakan. Kanske finner du ditt nästa resmål bland något av dessa platser?

Rangiroa, Polynesien

Rangiroa är en ö som utgörs av en oerhört skyddad lagun i nordvästra Franska Polynesien. Detta är en riktig drömdestination för många turister och besökare från hela världen vill upptäcka platsen. Rangiroa-atollen är bland de största i världen och har mer än 240 paradisiska öar, perfekt för att koppla av i solen eller dyka i kristallklart vatten.

Kuna Yala, Panama

Kuna Yala skärgård i Panamas Karibien är en av de få ställena i världen där det fortfarande är möjligt att njuta av vackra stränder och öar i ett helt bevarat paradis. Om du reser hit så bör du dock vara beredd på att allt är mycket rustikt, det finns inga lyxiga hotell utan boendet är i små sandbungalows. Du hittar de bäst utvecklade husen i Kuna Yala, även känd som San Blas skärgård.

Gili Islands, Indonesien

Gili är en skärgård bestående av tre paradisiska öar på Indonesiens kust. Skärgården ligger mellan Bali och Lombok. Trawangan är den populäraste ön, Meno den lugnaste och Air ligger mitt emellan dessa. Med andra ord så finns det någon ö som passar de flesta semesterfirare. Oavsett vilken ö man väljer att besöka så kommer man att häpnas över deras skönhet, underbara stränder och rikliga natur.

Koh Lipe, Thailand

Thailands kust är känd för sina tusentals tropiska öar. Därför är det en av favoritdestinationerna hos turister från hela världen som söker sol och strandgaranti. Ön Koh Lipe är en av de vackraste vid den thailändska kusten, med ett mycket lugnt tempo och flera orörda stränder vid Andamansjön.

Maldiverna

Med över 1200 öar, 26 atoller och tusentals korallrev i Indiska oceanen utgör dessa tillsammans Republiken Maldiverna. Med andra ord ett stort område där varje bit land kan anses vara ett jordiskt paradis. Kristallklara laguner, spektakulärt vackra och orörda stränder och lyxiga resorter gör Maldiverna till ett perfekt resmål, men det gäller att man har en bra budget inför resan.

Kom ihåg att ta med dig!

Dessa 5 platser är definitivt tropiska paradis som man bör besöka om man gillar vackra stränder, orörd natur och kristallklart vatten att simma i. Besöker man dessa platser så kan det vara bra att komma ihåg att ta med sig mycket solskyddskräm samt myggmedel. Tropiska paradis bjuder garanterat på mycket sol och myggor.