8 tropiska paradis som måste besökas!

Här kommer en lista med 8 tropiska platser som man helt enkelt inte får missa om man planerar sin nästa solsemester. Garanterat en lista som skapar rejäl reslust!

1. Curaçao

Nära Venezuelas kust i södra Karibien, finner man ön Curaçao som är ett territorium som tillhör Nederländska Antillerna och som består av 444 km² korallrev. Detta är ett område som är mycket soligt hela året, så är man ute efter en riktig bränna är detta helt rätt val. Här kan man upptäcka små gömda stränder med palmer och klart vatten. Hela ön är som ett paradis.

2. Tulum, Mexiko

Vill man ha natur, solsken och och historiska områden så kan Tulum vara ett spännande tropiskt alternativ. Tulum befinner sig på Yucatan halvön i sydöstra Mexiko och är ett område som erbjuder lite av allt och för alla. Förutom vackra stränder med vackert karibiskt vatten, så är Tulum även den enda staden med Maya-ruinerna precis framför havet. Här kommer man kunna uppleva en genuin boho känsla, och det är enkelt att varva ner. Under dagen så bör man även besöka några av de vackra cenotes som erbjuds i området.

3. Mnemba Island, Tanzania

Mnemba är en äkta pärla på jorden, en liten ö täckt av tropiska träd, med vit sand, som är omgivet av Indiska oceanen. Ön är privat och har en exklusiv lodge, Mnemba Island Lodge. Det är inte ett så känt tropiskt paradis, så vill man ha exklusivitet kan detta vara rätt resmål.

4. Yasawa, Fiji

Halvvägs mellan Franska Polynesien och Australien finner man Fiji skärgård som består av mer än 300 öar som är väl bevarade med riklig natur och vackra stränder. Fiji är ett speciellt resmål för romantiska utflykter, valt av många för smekmånads perioden. Här kommer man garanterat att kunna uppleva romantiken i luften.

5. Jeju, Sydkorea

Sydkoreas tropiska pärla, Jeju är mer känt som “Guds ö,” eftersom området har många naturliga grönområden, såsom skogar, vattenfall och magnifika solnedgångar mot havet. Mount Halla, den utdöda vulkanen i Jeju, fungerar som en bakgrundsvy och förskönar landskapet ytterligare.

6. Salomonöarna

Salomonöarna är ett litet territorium i Melanesien, bestående av cirka tusen öar uppdelat i två skärgårdar, och är med all säkerhet ett av de vackraste vykorten i Oceanien. Salomonöarna ligger öster om Papua Nya Guinea och här kan man uppleva tropiska skogar, stränder och till och med skeppsvrak, vilket gör det till en av världens främsta dykplatser.

7. Seychellerna

Seychellerna är en skärgård som består av 115 öar, med ren och skär skönhet som är mycket välbevarat i Indiska oceanen. Seychellerna är en makalös destination för dem som söker lugn och ro och vill uppleva några av de bästa stränderna i världen. Omgiven av toppar och berg, täckta av vegetation och korallrev, förtrollar stränderna alla sina besökare.

8. Tonga

Tonga ligger i Oceanien, mellan Nya Zeeland och Hawaii, och består av en skärgården med mer än 176 öar spridda över ett område på cirka 700 000 km². Öarna är ganska så avskilda från resten av världen och har därför en rik lokal kultur, med helt bevarade öar och vackra stränder och tropiska skogar.