Inför din nästa semester: 7 tropiska paradis

Inför din nästa semester så bör du ha koll på denna lista som presenterar 7 av de vackraste tropiska paradisen i världen. När rutinen i vardagen är så stressande att din största önskan är att fly från verkligheten, då vet man att det är dags för semester. Idag skriver vi därför om 7 perfekta resmål. Dessa platser kommer garanterat att få dig att glömma rutinerna och vardagen, så kom ihåg att överväga några av dessa tropiska paradis inför din nästkommande semester. När allt kommer omkring, finns det egentligen inget bättre än att koppla av på ett ställe där havet, himlen och djungeln möts för att skapa oförglömliga stunder.

1. Grand Cayman – Caymanöarna

Ett av de rikaste länderna i världen, trots sin lilla storlek, är Caymanöarna som är lika känt för sina internationella banker som dess otroliga stränder. Seven Mile Beach är juvelen av öarna, med mjuk sand som visar vägen till det varma och kristallklara vattnet. Tips: För ett äventyr på en strand med färre människor, men samtidigt med alla fördelar som med Grand Cayman, är det värt att besöka ön Little Cayman!

2. Fijiöarna

En populär destination, för par såväl som familjer, är Fijiöarna som består av över 300 enskilda öar som erbjuder besökare sitt eget personliga paradis. Yasawa Island, som ligger utanför Viti Levu, rymmer ett otroligt utbud av stränder samt kullar täckta med frodig tropisk vegetation.

3. Peter Island – Brittiska Jungfruöarna

Peter Island är berömt för sina avskilda stränder och är en privat ö som erbjuder otrolig natur, tack vare ägarens målmedvetna och begränsade utveckling. Peter Island har rutinmässigt blivit angivet som en av de bästa platserna att besöka i världen, med endast ett hotell att ta in på – Peter Island Resort – så boka din semester dit så snart som möjligt!

4. Costa Rica

Costa Rica är ett tropiskt paradis beläget i Centralamerika, omgivet på ena sidan av Karibiska havet och på andra sidan Stilla havet. Ta en tur till de fantastiska svarta sandstränderna mitt i öns vackra landskap, där kommer du med all säkerhet bli förälskad i Costa Rica och vilja återkomma en dag.

5. Boracay – Filippinerna

Boracay har flera gånger blivit utnämnt till en av de vackraste platserna på jorden, med sin vita sandstrand som lockar besökare från hela världen – men alla får dock inte plats. Oavsett om man flyger med paragliding, tar sig ett dopp eller utför någon av de många andra aktiviteterna, klarar Boracay på något sätt att omfamna oändliga skönheter i sin minimala storlek på 7 km².

6. Nungwi – Tanzania

Även om Afrika är ihågkommet för dess ökenlandskap, så är kontinenten hem för paradisiska landskap med otroliga stränder. Det största exemplet på detta är Nungwi, en destination som upptäckts nyligen av resenärer från hela världen.

7. Anse Source d’Argent – Seychellerna

Anse Source d ‘Argent är en av de mest fotograferade stränderna i världen och är ett mästerverk med djungeln intill strandpromenaden. Med tanke på vattnet som ger en otrolig blå färg, tillsammans med den gröna färgen från djungeln och en slående kontrast med granitstenarna (som är unika för denna region) så förstår man lätt varför detta är ett tropiskt paradis.