Några tropiska områden i Thailand

Thailand är ett tropiskt paradis som många svenskar besöker varje år. Det finns vackra stränder, grön djungel, kristallklart vatten och mycket mer. Landet är också känt för olika sorters massage, som i själva verket finns överallt, från eleganta hus med utmärkta förutsättningar till mer enkla platser med endast en stråmatta utsträckt på sandstranden. Man kan få massage på händer, fötter, huvud, med olja och utan olja. Det finns någon sorts massage för alla och jämför man med svenska priser så kommer man oftast mycket billigt undan. Det rekommenderas att man provar på en thailändsk massage. Nedan beskriver vi lite mer ingående kring kända områden i Thailand som man inte får missa när man besöker detta paradis.

Koh Jum

Koh Jum är en ö på Krabi halvön som verkar ha stannat i tiden. Det finns ingen el, turbåtar stannar inte över natten vid bryggan (det är en liten båt från en bungalow som kommer och hämtar folk) och platserna där man kan bo är mycket enkla och grundläggande. Det är en plats att vila på, för dem som vill spendera några dagar utan att göra något förutom det klassiska “att bara vara”. Ön har ett litet lokalt område på motsatta sidan av stranden och turist-bungalowerna som är värda att besöka men glöm inte att gå tillbaka innan det blir natt eller så ta med en ficklampa, eftersom det blir helt mörkt! Detta är fortfarande ett relativt välskött litet paradis i Thailand.

Chiang Mai

I norra Thailand, 800 km från Bangkok, finner man Chiang Mai som är en stad med en avslappnad atmosfär, vackra tempel och minnesvärda landskap. Det är den näst största staden i Thailand och anses vara den kulturella huvudstaden i landet. Att upptäcka djungeln sittandes på en bambuflotte, bli välsignad av munkar i Doi Suthep templet eller titta på en Muay Thai match är ett litet urval av allt som Chiang Mai har att erbjuda. Museet “Art i paradiset”, som specialiserat sig på “Art Illusion” är ett alternativ till de mer traditionella aktiviteterna.

Koh Tao

Koh Tao är den minsta ön i trio av Samui, Pha Hgan och Tao, och är ett utmärkt alternativ till de andra två. Här finns en ganska så blandad miljö, med allt mellan exklusiva platser till personer som endast reser med en ryggsäck. En av de viktigaste aktiviteterna här är dykning eller snorkling, men det finns många saker att göra. Spendera dock inte hela dagen med att titta på horisonten med en drink i handen. Även om detta kan vara riktigt lockande.

Ko Pha Ngan

Ko Pha Ngan är en ö i sydöstra Thailand som främst är känd för festerna “Full Moon Party”, som äger rum varje månad vid fullmåne. Festernas centrum ligger i Sunrise Beach, så det här området brukar ockuperas av backpackers och yngre personer som mestadels reser för skojs skull. I den norra delen av ön, är stämningen mer avslappnad och lugn och de vita sandstränderna med kristallklart vatten bjuder in till lugn. Thailand har något för alla, man måste bara veta vad man vill uppleva.