Platser som man inte får missa om man vill besöka tropiska paradis

Det finns många vackra platser på jorden som man kan besöka. Men det finns vissa platser som är unika och definitivt erbjuder en skönhet utöver det vanliga. Nedan har vi listat några av dessa platser, som man definitivt inte vill missa om man älskar tropiska paradis.

Fernando de Noronha, Brasilien

Skärgården Fernando de Noronha är en av Brasiliens största juveler. Även om det tillhör Pernambuco så är närmaste staden Natal, i Rio Grande do Norte. Fernando de Noronha består av 21 öar och området har paradisiska stränder och är känt för sin rika natur som också är perfekt för dykning. Här kan man simma med hajar om man så önskar, helt utan bur. Detta då området har en sådan ekologisk balans att hajarna inte går till attack. Området är så pass skyddat från människan att vissa stränder får man inte ens sätta foten på. Det finns badvakter som säkerställer strandens naturliga skönhet.

Atiu, Cooköarna

Mitt i Stilla havet finner man Cooköarna som består av totalt femton öar som är bland de mest bevarade i världen. Ingen stort hotell eller resort finns för att välkomna besökarna i detta paradis eftersom området är skyddat. Ön Atiu är en av de vackraste i skärgården, med vita stränder, grottor och tät vegetation. Här kommer man definitivt känna sig som om man befinner sig i en riktig Hollywood film!

Lalomanu, västra Samoa

Som en oberoende stat i Polynesien, består västra Samoa av två huvudöar, Savai’i och Upolu. Beläget på Upolus östkust, finner man byn Lalomanu med några av de vackraste stränderna på planeten. Här kommer man garanterat att tappa hakan och aldrig mer vilja se ett kontor.

San Andrés y Providencia, Colombia

Den colombianska karibiska skärgården gömmer några riktiga pärlor såsom San Andrés och Providencia. Här finner man olika nyanser av blått som skyddas av ett stort antal koraller, och skapar tillsammans en makalös vy. Skärgården ligger 700 km från fastlandet, från den vackra koloniala staden Cartagena. Här kan det vara svårt att räkna hur många nyanser av blått som ögat faktiskt kan uppfatta, men en sak är säkert – öarna är helt underbara!

Kap Verde

Kap Verde var tidigare en portugisiska koloni och består av tio öar mitt i Atlanten, 700 km utanför Senegals kust. Turismen i skärgården är ganska ny, så dess vackra stränder med trevliga temperaturer är fortfarande praktiskt taget orörd. Här kan man fortfarande prata portugisiska, men folket har även sin eget språk/dialekt. Det finns en hel del att upptäcka i Kap Verde, allt från vacker natur till ett rikt kulturellt nattliv.

Tahiti

Tahiti består av fem skärgårdar med totalt 118 öar. Franska Polynesien är synonymt med fantastiska stränder där man finner genomskinliga vatten med behagliga temperaturer, som skyddas av korallrev. Tahiti, som är den största av dessa öar, är också den främsta destinationen för turister från hela världen, särskilt européer. Vill man helt enkelt strosa runt på en vit sandstrand, ta sig ett dopp i ett behagligt och lugnt vatten, kanske dricka en drink och bara njuta, så är Tahiti helt rätt val!