Tips på hur man kan skapa den tropiska känslan hemma i Sverige

När man är ute på semester och befinner sig i ett tropiskt paradis är det lätt att tänka “det är är ju drömmen” och så kommer man på sig själv med att inte alls längta hem. Men förr eller senare måste man bege sig hemåt. Varför inte ta med sig lite av den tropiska känslan hem till Sverige? Nedan följer några tips på hur man kan skapa ett mer tropiskt hem.

1. Tropisk dekoration

Den tropiska stilen är inspirerad av naturens överflöd och skapar oftast varm atmosfär. Den som vill skapa en tropisk känsla i sitt hem borde satsa på naturmaterial som trä och fiber, tapeter med fåglar som flamingos och frukter som ananas och bananer. Man bör också inreda med riktiga och stora växter. Inspirerat av de tropiska skogarnas överflöd, med sin färgglada och fantastiska fauna, avser den tropiska inredningen att sammanföra hemmet med naturen på ett intensivt sätt. Genom att satsa på färgglada tapeter, mycket växter och naturliga material kommer inredningen att påminna om de tropiska resmål som man har besökt. Bäst av allt är att det är lätt att variera sig tack vare alla färgalternativ, former, material och produkter som man kan använda sig av.

2. Dekoration från världens hörn

Att samla på sig saker under resan gång för att ta med sig hem kan vara en bra idé om man vill skapa en tropisk känsla hemma. Det kan vara tyger som man syr upp kuddfodral av, kanske någon skål som man vill inreda med. Kan man inte ta med sig stora saker hem bör man ta reda på om det kanske finns någon annanstans där man kan köpa dekorationen. Kanske finns det någon återförsäljare närmre ens hem? Är det dyrt kanske man vill testa lyckan på Aloha! Cluster Pays för att se om man kan kamma hem en slant! Annars gäller det att köpa liknande saker, fast här i Sverige. Men att lyckas få med sig något från de platser man besöker kommer garanterat att skapa en mycket mer genuin känsla.

3. Mönster och färger är ett måste

För den som vill skapa en tropisk känsla hemma i Sverige bör man helst försöka undvika den skandinaviska inredningsstilen. Tropisk känsla innebär mönster och färger, så tapeter, gardiner, soffor och fåtöljer, liksom kuddar, handdukar, sängkläder, filtar, sängkläder och även mattor, kan användas och mixas rejält. Helst med olika färger och mönster såklart. Om avsikten är skapa en tropisk känsla, men kanske inte gå alltför långt, kan man begränsa färgerna till saker som kuddar och filtar som strategiskt är utspridda i en miljö med andra mer neutrala element.

4. Att använda sig av växter

I den tropiska stilen, som är nära knuten till naturen, kan man inte misslyckas om man väljer att satsa på växter. Förutom att ge en grön touch, förnyar de luftens miljö och gör det fräschare. För en tropisk dekoration är växterna ifråga vanligtvis medelstora till stora, men inget hindrar en från att använda sig av mindre storlekar eller att använda sig av snittblommor. Växterna kommer garanterat att ge hemmet en mer tropisk känsla.