Tropiska paradiset Thailand

Thailand är ett land som garanterat kommer att få dig att le. Oavsett situationen kan du alltid förvänta dig ett uppriktigt leende från andra sidan och människorna är i allmänhet väldigt vänliga och glada, skojar och skrattar alltid. Det är en formidabel och ganska så säker destination, där man möter en värld med vanor och regler som skiljer sig från väst, där människorna gör hela skillnaden. Nedan kommer vi beskriva lite mer ingående kring de olika städerna som är mest kända inom detta tropiska paradis.

Bangkok

Bangkok, huvudstaden i Thailand, är en spektakulär stad som man inte får missa. Här finns allt, från besök till stora tempel och monument till den enkla saken att observera personer i transit – allt är spännande. Det finns ett bra transportnät (tunnelbana, skytrain, tuk-tuks, båtar) som gör resan väldigt lätt. All rörelse kring de offentliga båtarna på floden är otroligt att titta på och väl värt att uppleva några varv på genom att hoppa från brygga till brygga. Patpong Night Market sägs vara bra för att hitta bra förfalskade plånböcker och grejer, men shopping måste nog vara ett intresse, annars kan det mest kännas lite kaosartat. Det här är också det mest kända området på natten, med de kända “Go-Go Bars”.

Krabi

Staden Krabi är spännande dels för själva staden i sig men också för att det är platsen som fungerar som utgångspunkten för en serie öar som ligger på dess halvö, inklusive Phi Phi-öarna, som tillsammans med Phuket är ett av de största turistmålen i Thailand. Men själva centrum och dess omgivningar (Ao Nang, Railay, Phra Nang Bay) är också mycket intressanta områden och är verkligen värda en vistelse. Vi kan rekommenderar nattmarknaden, vid hamnen, där man får en genuin smak av thailändsk “streetfood”.

PhiPhi Islands

PhiPhi Island är delat i två områden: Phi Phi Don, huvudö där hotellen ligger, och Phi Phi Leh, en obebodd ö som är historisk ända sedan filmen “The Beach” filmades in där. Detta är en av de mest populära destinationerna i Thailand. Öarna är vackra och landskapet är hisnande, men den skumma billiga turismen har lyckats kasta det i bakgrunden. Förutom de dyra hotellen som ligger i de isolerade områdena, känns det också som att det finns en hel del skumma saker såsom billiga droger – inte superkul när man vill befinna sig i ett tropiskt paradis. Vi rekommenderar att man tar sig dit och stannar max två nätter, eftersom det finns bättre saker att njuta av i Thailand!

Koh Lanta

Kho Lanta är en ö i Krabi-området som, trots att den redan har mycket turism, fortfarande är en bra tillflyktsort för att komma ifrån turismen i Phuket och Phi Phi. Där finns det “utrymme” för att slappna av och njuta av sin semester. Det är bäst att befinna sig i Klong Nin och söder ut, eftersom ju längre bort från Saladam, där piren är, desto tystare blir det. Det rekommenderas att hyra en motorcykel och köra hela kustvägen och stanna vid de vackraste platserna som man någonsin sett.