Om bloggen

När man reser upptäcker man nya världar – det är därför det är så spännande att bege sig ut på ett nytt äventyr. Detta gäller oavsett om man beger sig ut med endast en ryggsäck eller om man föredrar en mer sofistikerad sätt att resa. Man kommer att upptäcka ett nytt landskap, ny natur med annorlunda fauna och flora än Sverige, personer mer andra vanor och kanske kommer till och med att lära sig några ord på ett nytt språk. Att resa är att upptäcka allt som vår planet har att erbjuda. Därför har vi valt att skapa en blogg där vi samlar våra erfarenheter från olika platser som vi besökt under årens gång. Här finner man allt som man kan tänka sig behövas inför att ge sig iväg mot ett nytt resmål.

Tropiska paradis är vårt fokus

Man bör dock känna till att vår passion är tropiska paradis och hemsidan berör därför främst områden som kan beskrivas som dessa. Platser där stränderna har en riktigt vit strand så att man nästan måste kisa för att kunna titta runt. Platser där vattnet är så klart att man kan se flera meter framför sig under vattnet. Platser som tycks vara tagna ut en Hollywoodfilm och som får vilken haka som helst att falla. Tropiska drömresmål som vi besökt och vill dela med oss av.

Här finner man som läsare artiklar med olika tips kring resmål, vad man kan förvänta sig av landet som man besöker, vad som är viktigt att tänka på och hur man kan fördela sin semester på bästa sätt. Thailand är en plats som vi besökt många gånger och har därför skrivit lite extra om detta resmål. Det finns tips om olika städer, vad man kan göra när man befinner sig på en viss plats, vilka sevärdheter som finns, vilken sorts känsla man får när man besöker området med mera. Allt som man kan tänka sig vilja veta inför ett besök av en ny plats.

Mer platser än vad man kan tänka sig!

Andra platser som beskrivs här på hemsidan är bland annats, Barbados, Curacao, Costa Rica, Maldiverna, Mauritius, Brasilien, Filippinerna och många andra platser runt om i världen. Vi har försökt att beskriva vår känsla vid de olika städerna och om det är en plats som vi skulle vilja besöka igen (99% av gångerna är svaret ja!). Men man bör känna till att alla platser kanske inte fungerar för alla. Att därför planera sitt nästa resmål utifrån den upplevelse och de förutsättningar man själv har är A och O. Om man är en barnfamilj så är man ute efter en sorts resa, är man en backpacker är kanske målet helt annat.

Oavsett anledning och vad man vill uppleva idet tropiska paradiset man väljer att besöka, så kan vi säkerligen hjälpa till med den information som behövs. Och skulle man mot förmodan inte finna landet som man vill besöka här på hemsidan så kan man skicka ett mejl till oss och då kanske någon av våra vänner kan ge tips istället. Allt för att underlätta din nästa resa.

Välkommen till oss på holmsundstropikhus.se!